top of page

JOYA 2017

Bu yıl Barcelona Çağdaş Takı Haftasının 9. edisyonu gerçekleştirildi. Las Ramblas caddesinde yer alan Arts Santa Monica binasının ferah salonu, JOYA Barcelona'ya son kez ev sahipliği yaptı. Önümüzdeki yıldan itibaren organizasyon Barcelona'nın yeni açılan Tasarım Müzesi'nde gezilebilecek. 300'ü aşkın sanatçının katılımıyla yapılan etkinliye Yunanistan, Kore, Japonya, Arjantin, İsveç, Fransa, İtalya gibi dünyanın her kıtasından başvurular oluyor.

2009'da FAD sergi salonlarında yapılan ilk edisyonu ile beraber, 2017'de JOYA Barcelona'ya 4.kez katılıyorum. Süreç Şubat ayınca başvuru ile başlıyor. Mayıs ayında jüri değerlendirme için toplanıyor ve seçilen sanatçıları duyuruyor. Katılım sadece başvuruda sunulan ve onaylanan koleksiyon ile yapılabiliyor. 6 ayda bir gündemi değişen bendenin için epey zorlayıcı bir şart olsa da sıkı çalışmayla geçen Temmuz, Ağustos ve Eylül sonunda, Ekim ayı tatlı bir heyecanla başlıyor.

Her yıl, çok sevdiğim birden fazla sanatçının işlerini yakından incelemekten, üzerimde denemekten, çağdaş mücevher koleksiyonuma yeni parçalar katmaktan büyük keyif alıyorum. Bu yıl işlerine bayıldığım Güne Kore'li sanatçı Seulgi Kwon ile stand komşusu olduk. Elde boyadığı ipek kumaşlarla Avatar filminden çıkmışa benzer takılar yapıyor. Kendisini ve eşini çok seviyorum, bir gün tekrar karşılaşma dilekleri ile samimiyetle vedalaşıyoruz.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page